Het operatie kwartier van Focus Eye clinic werd ontworpen volgens de strengste normen zoals in een ziekenhuis. De richtlijnen werden gevolgd van de werkgroep extra murale chirurgie (SOOS) en van het BSCRS (Belgian Society for Cataract and Refractive Surgery). Zowel qua steriliteit, comfort en veiligheid (brand normen) werd niets aan het toeval overgelaten zodat de ingrepen perfect kunnen verlopen.

Het operatie kwartier beschikt over twee zalen met laminaire flow.

  • De eerste zaal wordt gebruikt voor intra-oculaire ingrepen zoals lensimplantaties en cataract ingrepen. Retina chirurgie maar ook strabisme en esthetische oogingrepen vinden hier plaats.
  • In het tweede deel bevindt zich de Laser infrastructuur voor refractieve chirurgie. De Femto Lasik procedure wordt uitgevoerd met enerzijds de Wavelight Allegretto 400 Hz laser en anderzijds de Ziemer LDV laser. Beide apparaten zijn FDA vergund en CEE erkend en worden algemeen aanzien als de meest betrouwbare in de markt.

In de relaxatieruimte bevinden zich de hyper moderne Panasonic Yasumi relax zetels. De ingrepen kunnen in de relaxatie ruimten gevolgd wordt door begeleidende personen via directe video beelden.