Focus Eye Clinic gebruikt sinds kort de Avedro technologie om de duur van een UV Crosslink ingreep aan het hoornvlies te halveren. Een bijkomend voordeel voor de patiënt is de afwezigheid van pijn na de ingreep. UV Crosslink wordt toegepast bij diverse aandoeningen van de cornea, waaronder keratoconus.

De ingreep bestaat uit een indruppeling met Riboflavine (een vorm van vitamine B2), gevolgd door een nabehandeling met ultraviolet licht. Het UV-licht doet verbindingen tussen de collageenvezels van het hoornvlies ontstaan, waardoor dit collageen 3 keer sterker wordt. Dit proces is gestabiliseerd na 6 maanden. Collageen is het steunweefsel van het hoornvlies.

In 24 minuten

Het nieuwe aan de Avedro-technologie is dat de indruppeling slechts 20 minuten duurt i.p.v. een half uur en dat de nabehandeling met UV-licht van 30 minuten is teruggebracht tot 4 minuten. De behandeling gebeurt bovendien transepitheliaal. Dit betekent dat het epitheel (de buitenste cellenlaag, in dit geval dus van het hoornvlies) niet wordt weggenomen, zodat de patiënt achteraf geen pijn voelt.

UV Crosslink met Avedro technologie: voor wie?

UV Crosslink met Avedro technologie wordt toegepast voor de preventie en de behandeling van keratoconus, [https://www.focus-eye-clinic.com/oogbehandelingen/keratoconus/] een vaak erfelijke aandoening van het hoornvlies.

Andere indicaties zijn ectasie van het hoornvlies, instabiliteit van de cornea na radiaire keratotomie (RK), chronisch cornea edema, resistent cornea ulcus en recidieve keratoconus na een hoornvliestransplantatie.

Ultraviolet Crosslink behandeling met topografische beeld

U leest meer op onze pagina Keratoconus: New Avedro.  [https://www.focus-eye-clinic.com/oogbehandelingen/keratoconus/]