lensimplantatieBij lensimplantatie maken we een onderscheid tussen Implantlenzen of Implanteerbare contactlenzen (ICL) waarbij de natuurlijke lens wordt behouden en lensvervanging waarbij de natuurlijke lens wordt verwijderd en vervangen door een kunstlens.In het eerste geval kan lensimplantatie een uitstekend alternatief zijn voor patiënten met een hoge refractieve afwijking bij wie de ogen laseren niet of niet meer tot de mogelijkheden behoort.

Bifocale of multifocale implantlenzen maken het bovendien mogelijk om oudere personen die lijden aan presbyopie (waardoor een leesbril nodig wordt) opnieuw een scherp zicht te geven nabij.

Voor patiënten met cataract is het vervangen van de natuurlijke ooglenzen door kunstlenzen vaak een uitstekende oplossing die hen opnieuw een helder zicht geeft.

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis eerste consultatie.

Kom ik in aanmerking voor kunstlenzen?

Er zijn heel veel parameters die samen bepalen wat de beste oplossing is voor jouw specifieke aandoening. Kom daarom eerst vrijblijvend met ons praten. Onze chirurgen staan je graag te woord.

  • Tekenen van cataract of grijze staar
  • Hoge refractieve afwijking
  • Ogen laseren niet mogelijk
  • Presbyopie en bijhorende afhankelijkheid van bril(len)

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis eerste consultatie.

Maak vandaag nog een gratis afspraak

Bel ons: +32 2 427 59 85 (tijdens kantooruren)

Uw gegevens

Lensimplantatie prijs

De prijs van een lensimplantatie varieert naargelang het type behandeling en het type lens waar je voor kiest.

Focus Eye Clinic is bewust erg transparant in zijn prijzenpolitiek. Je betaalt de juiste prijs voor de nieuwste technologie op het vlak van lensimplantatie.

Hieronder vindt u een overzicht van de prijs van de verschillende mogelijke behandelingen.

Monofocaal Monofocaal (tor). Multifocaal Multifocaal (tor).
Lensvervanging 1.450 € 1.550 € 2.350 € 2.550 €
Cataractoperatie 1.450 € 1.550 € 2.350 € 2.550 €
ICL Implantlenzen 2.350 € 2.550 €
Terugbetaling bij cataract +/-600 € +/-700 € +/-500 € +/-500 €

Meer over prijzen lensimplantatie en mogelijkheden tot terugbetaling

Lensimplantatie behandelingen

Extra lensimplantatie

Een ICL lensimplantaat corrigeert de refractieafwijking van je ogen. De kunstlens wordt parallel met de natuurlijke lens geplaatst, zodat je als het ware een contactlens in het oog hebt in plaats van daarbuiten. Dit in tegenstelling tot lensvervanging waarbij de natuurlijke lens wordt weggehaald en vervangen door een nieuwe.

Alles over implantlenzen of Implanteerbare contactlens (ICL)

Lens Vervanging

Bij een lensvervanging, ook CLE of Clear Lens Extraction, verwijdert de chirurg de natuurlijke lens van uw oog en vervangt die door een intra-oculair lensimplantaat. Focus Eye Clinic maakt hierbij gebruik van de allernieuwste lasertechnologie (FEMTO – LASER) waardoor een incisie met behulp van mesjes overbodig is.

Alles over Lensvervanging

Bifocale of Multifocale lenzen

Bifocale of multifocale implantlenzen kunnen een uitstekende oplossing bieden voor mensen die de afhankelijkheid van hun bril vaarwel willen zeggen. Het bifocale of multifocale principe, zoals je ook aantreft bij een multifocale bril, zorgt ervoor dat je opnieuw scherp kijkt ver én dichtbij.

Alles over bifocale of multifocale implantlenzen

Praktisch

Vertrouw niet op Dr. Google om uw keuze te maken. Focus Eye Clinic doet eerst alle voorbereidende onderzoeken. Dan zal uw arts u in alle objectiviteit alle mogelijkheden en de pro’s en contra’s van elke techniek toelichten. Deze eerste screening is gratis en vrijblijvend.

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis eerste consultatie.

Lensimplantatie ervaringen

Pieter, 79 jaar, reed 4000 km om bij Dr. Evens in Wemmel een cataract operatie te ondergaan:

Waarom heb ik zo lang gewacht met deze behandeling?! Ik zie de wereld met andere ogen! Fantastisch! Aangenaam, vriendelijk onthaal en voorbereiding. De operatie duurde ongeveer 40 minuten voor beide ogen. Ik werd plaatselijk verdoofd en kreeg constant informatie. Ik heb geen pijn gevoeld. Na de operatie Een uurtje rust met een tas koffie en alles was voorbij! Je voelt je gewoon gerust, omringd door een bezorgde, bekwame dokter en team.

Laure kreeg implantaten aan beide ogen:

Goed kunnen zien zonder bril en zonder lenzen, het lijkt vanzelfsprekend voor sommige mensen. En ik ben nu één van hen ☺!

Veel gestelde vragen lensimplantatie

Hoe groot mag mijn oogafwijking zijn voor lensimplantatie?

De maximale afwijking die je mag hebben, is sterk afhankelijk van het type behandeling en het type kunstlens. Maak een afspraak in ons oogcentrum voor een gratis eerste consultatie.

Kan ik beide ogen tegelijk laten behandelen?

De ogen kunnen afzonderlijk of dezelfde dag worden behandeld: dit wordt besproken met de dokter.

Zijn lensimplantaten een permanente oplossing?

In het geval van lensvervanging is de behandeling onomkeerbaar. Lensimplantaten hoeven niet meer te worden vervangen.

Bij ICL ( implantbare contactlens ) is de behandeling wel omkeerbaar. De natuurlijke lens is immers nog steeds aanwezig en het hoornvlies is intact.

Eens over de 70 kunnen andere ouderdomsverschijnselen wel opnieuw impact hebben op de kwaliteit van je gezichtsvermogen.

Worden lensimplantaten terugbetaald?

Enkel in het geval van cataract worden implantlenzen gedeeltelijk vergoed. Bijziendheid en verziendheid worden in de regel niet beschouwd als ziekte en ook niet terugbetaald.