Ogen laseren kan een oplossing bieden voor wie slecht ziet ver of nabij. Tv-kijken, met de computer werken, met de auto rijden, mensen herkennen op straat: je hebt hier steeds een bril voor nodig? Of liever: hàd. Want ogen laseren of refractieve chirurgie kan je permanent van die bril of contactlenzen afhelpen.

Laat je ogen laseren bij Focus Eye Clinic in Brussel met de modernste technologie: veilig en efficiënt.

Is ooglaseren iets voor mij?

Om in aanmerking te komen voor een ooglaserbehandeling moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Je bent bijziend of verziend met een maximale oogafwijking tussen -12 en +6 al dan niet in combinatie met astigmatisme . Je afwijking is stabiel en in het voorbije jaar niet meer veranderd. Indien je afwijking hoger is dan -10 of +6 zijn er andere opties dan ogen laseren.

Je bent ouder dan 18 en jonger dan 60 en verkeert in goede gezondheid. In geval van ouderdomsverziendheid of presbyopie is ooglaseren niet de beste oplossing. Hier adviseren we een multifocaal lensimplantaat.

  • Tussen 18 en 60 jaar
  • Je verkeert in goede gezondheid
  • Bijziend tot maximaal -12
  • Verziend tot maximaal +6
  • Afwijking is niet veranderd gedurende 1 jaar

In geval van twijfel, kom zeker eens met ons praten. Maak vandaag nog vrijblijvend een afspraak.

Tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding is het niet mogelijk je ogen te laten laseren. Ook een virale oogontsteking, herpes, diabetes mellitus, keratoconus en gebruik van cortisonen zijn tegenindicaties voor refractieve chirurgie. Ook voor een aantal functies in bepaalde beroepscategorieën (luchtvaart, leger, …) is het niet toegestaan de ogen te laten laseren. Laat je goed informeren.

Maak vandaag nog een gratis afspraak

Bel ons: +32 2 427 59 85 (tijdens kantooruren)

Uw gegevens

Ik ben zeer sportief en een bril dragen was zeer moeilijk tijdens het sporten. Na deze behandeling draag ik nooit meer een bril. – Mevr. V. M. Monique, 52 jaar

Zien zonder bril, dat is fantastisch! Wat ik heb meegemaakt de laatste maanden met mijn ogen: zien zonder bril of contactlenzen, weer kijken zoals een normale mens, dat is grandiose! – Dhr. Boskamp Johan

Hoeveel kost het om mijn ogen te laseren?

De prijs van ogen laseren varieert naargelang het type behandeling en of je beide of slechts één enkel oog laat behandelen.

Bij Focus Eye Clinic zijn we hier bewust erg transparant in. Je betaalt de juiste prijs voor de nieuwste technologie op het vlak van refractieve oogchirurgie.

Hieronder vindt u een overzicht van de prijs van de verschillende laserbehandelingen voor uw ogen.

1 oog beide ogen
PRK (photo refractieve keratectomie) 1000 € 2000 €
Femto-lasik 1750 € 3250 €

Meer over prijzen en mogelijkheden tot terugbetaling

20170211_FEC

Welke behandeling kiezen?

Lasik of Femto-Lasik is het nieuwste type ooglaser. Bij Femto-Lasik maken we de flap in het hoornvlies met het nieuwste type laser: de Femtosecond. Deze procedure is daardoor nóg veiliger. Er zijn nog minder risico’s op complicaties tijdens de ingreep en de flapjes zijn nog dunner. Dit geeft op termijn meer kans op een grotere stabiliteit van het hoornvlies.

Meer info over Femto-Lasik

PRK of photorefractieve keratectomie is de oudste techniek in de ooglaserchirurgie en wordt intussen al meer dan 30 jaar toegepast. Deze behandeling vind je ook vaak onder de naam (Advanced) LASEK. PRK is een centraal oppervlakkige laserbehandeling die een verandering van de hoorvlieskromming geeft. Vooral bij mensen met droge ogen of een hoornvlies dat erg dun is, wordt deze techniek nog vaak toegepast.

PRK LASEK / LASIK FEMTO LASIK
Bestaat sinds 1987 1997 2007
Herstel van het zicht 5 dagen 24 uur 3 uur
Prijs 1.000 € / oog 1.250 € / oog 1750€ / oog

Ooglaserchirurgie is een complexe materie. Geloof dus niet blindelings wat Dokter Google u vertelt, maar maak vrijblijvend een afspraak voor een eerste oriënterend gesprek.

Praktisch

Je ogen laseren is een korte – slechts 10 tot 15 minuten durende! – pijnloze behandeling die wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Het laseren zelf duurt minder dan 1 minuut. Meteen na de operatie is je zicht nog wat wazig. Zorg dus voor een vriend of familielid om je naar huis kan brengen. Je zicht zal volledig herstellen binnen 24u na de ingreep.

Veel gestelde vragen over ogen laseren

Je denkt eraan je ogen te laten laseren, maar hebt nog een aantal onbeantwoorde vragen? Veel kans dat je in antwoord vindt in onze FAQ. We verwelkomen je met plezier in onze kliniek in Wemmel (Noord rand Brussel). Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze specialisten.