Focus Eye Clinic hanteert bewust een transparante prijspolitiek voor alle behandelingen. U betaalt de juiste prijs voor de nieuwste technologie op het vlak van refractieve oogchirurgie.

Behalve voor esthetische chirurgie is de pre-operatieve screening altijd gratis. Maak daarom vandaag nog een afspraak. Ook de controlemomenten na behandeling zijn kosteloos.

Hieronder vindt u een overzicht van de prijs van de verschillende laseroperaties voor uw ogen. Indien u vragen hebt over prijzen, aarzel niet ons te contacteren.

1 oog Beide ogen
PRK (Photo Refractieve Keratectomie) 1000 EUR 2000 EUR
Femto-Lasik 1750 EUR 3250 EUR
A CAT (aberrometrie geleide behandeling)
T CAT (topographie geleide behandeling)
+250 EUR/ oog
Presby-Lasik / Monovision +250 EUR/oog
Lasik-Extra +500 EUR
 IC RING + Femtolaser   1600 EUR(1 segment)3200 EUR (2 segmenten)  2200 EUR (1 segment)4400 EUR (2 segmenten)

Bijkomende kosten bij ogen laseren

  • Preoperatieve screening: gratis
  • Preoperatieve oppuntstelling: 150 euro
  • Postoperatieve controle: na 1 dag: inbegrepen, geen extra kosten
  • Postoperatieve controle: na 7 dagen: inbegrepen, geen extra kosten
  • Postoperatieve controle: na 6 weken: inbegrepen, geen extra kosten

Focus Eye Clinic biedt een correcte prijs voor ogen laseren. Dat is niet noodzakelijk de goedkoopste prijs in de markt. Prijs hangt immers vast aan heel wat verschillende factoren zoals kwaliteit van machines en materiaal en kwaliteit van de chirurgen die steeds up to date moeten blijven met de nieuwste ontwikkelingen.

Wat met de mutualiteit en hospitalisatieverzekering?

De situatie bij de verzekeraars en de ziekenfondsen wijzigen zeer snel. Daarom doen we geen algemene uitspraken over terugbetalingen, maar maken we altijd een gepersonaliseerde raming per patiënt van de eventuele kosten bij een ingreep. Zo weet u steeds waar u aan toe bent.

Medisch toerisme

Wanneer u verschillende klinieken in binnen en buitenland vergelijkt hou je best rekening met de volgende aspecten.

  • Welke techniek wordt toegepast? – Bij Focus Eye Clinic is dat Femto Lasik, op dit moment de meest technologisch geavanceerde laserbehandeling. Als Excimer Laser wordt WAVELIGHT EX500 gebruikt en als Femto laser ZIEMER Z8.
  • Wie zal de operatie uitvoeren? – Dr. Evens en het team van topchirurgen bij Focus Eye Clinic beschikken over de noodzakelijke diploma’s en kwalificaties. Daar kan u van op aan.
  • Kost van de verplaatsing – hou rekening met de verplaatsingskost, zeker bij behandeling in het buitenland, voor vooronderzoek, ingreep en nazorg
  • Wat in geval van problemen? – Stel dat er iets misloopt. Kan je er terecht voor eventuele herbehandeling?