Relex Smile is een vrij nieuwe ooglaser techniek die in een beperkt aantal oogcentra wordt uitgevoerd ter correctie van myopie of bijziendheid.

Bij Focus Eye Clinic kiest men echter resoluut voor de beproefde Femto Lasik methode. Uit studies door de Amerikaanse overheidsinstelling FDA (Food and Drug Administration) komt immers duidelijk naar voor dat de postoperatieve gezichtsscherpte beter is met Femto Lasik dan met de Relex Smile techniek.

Twijfel? Maak gratis en vrijblijvend een afspraak met een van onze ervaren chirurgen.

Wat is Relex Smile?

RELEX is de afkorting van Refractive Lenticule Extraction. SMILE staat voor Small Incision Lenticule Extraction.

Relex Smile is een chirurgische techniek ter behandeling van Myopie. Het onderscheidt zich van andere technieken omdat hier zonder zogenaamd ‘flapje’ wordt gewerkt.

Om het onderliggende weefsel te bereiken wordt een kleine tunnel of ‘sleutelgat’ gemaakt waardoor een laser de afwijking kan corrigeren.

Relex Smile vs. Femto Lasik

  1. Betere gezichtsscherpte met Femto Lasik
    FDA studies tonen duidelijk aan de postoperatieve gezichtsscherpte beter is met Femto Lasik dan met de SMILE methode.
  2. Myopie, hypermetropie en astigmatisme
    In tegenstelling tot Femto Lasik biedt de Relex Smile techniek op dit ogenblik geen oplossing voor hypermetropie en astigmatisme. Er is namelijk geen link tussen de meetapparatuur en de laser. Enkel patiënten met bijziendheid of Myopie komen in aanmerking.
  3. Geen weefselverlies
    Het snijden door de Femto laser in 2 vlakken bij SMILE gaat gepaard met weefselverlies. Het equivalent van het weefselverlies bedraagt ongeveer 1 dioptrie (foutmarge): hierdoor is ook de visuele recuperatie vertraagd.

Femto Lasik

Femto-Lasik of Z-Lasik is nog steeds de meest efficiënte technologie in ooglaseren. Lasik verwijst naar de methode. Femto verwijst naar de gebruikte technologie, in dit geval het nieuwste type laser: de Femtosecond.

Met deze Femtosecond laser wordt eerst een microscopische flapje gemaakt in het hoornvlies waarna de Excimer laser gebruikt wordt om de refractieve afwijking op het hoornvlies weg te werken. Met Femto-Lasik kunnen we probleemloos afwijkingen wegwerken tussen -12 en +6.

In 2016 installeerden we bovendien de gloednieuwe Excimer Wavelight 500 voor topografische gestuurde behandeling van myopie, hypermetropie en astigmatisme.

Maak gratis en vrijblijvend een afspraak met een van onze ervaren chirurgen.