U denkt erover om uw ogen te laten laseren omdat u bijziend of verziend bent, maar u hebt nog een aantal onbeantwoorde vragen? Op deze pagina beantwoorden we alvast heel wat vragen die patiënten ons stellen.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Komt u in aanmerking voor een ooglaserbehandeling?

Maak NU een afspraak voor een gratis screening!

1. Hoeveel kost een Femto-Lasik behandeling?

Zoals altijd kunt u geen appelen en peren vergelijken. Er bestaan diverse varianten van ooglaserchirurgie.

Bij Focus Eye Clinic gebruiken wij de meeste recente techniek, Femto-Lasik. Tenzij er speciale indicaties zijn, kost deze ingreep ongeveer 3000 euro voor de behandeling aan beide ogen.

Bekijk de tarievenlijst voor meer informatie.

 

2. Is er een risico op verminderd nachtzicht of contrast?

Met de huidige laserapparatuur waarbij brede laserspots worden gebruikt (6.5mm tot 9.0 mm) is er geen risico op verminderd nachtzicht. In tegendeel, de laserbehandeling verbetert het contrast in donkere omstandigheden.

 

3. Zal ik droge ogen hebben na de behandeling?

Droge ogen was inderdaad meestal een voorbijgaande complicatie met de mechanische methode. Met de huidige Femto-Lasik-apparatuur en een adequate preoperatieve voorbereiding wordt het risico op droge ogen erg verminderd. De tijdelijke vermindering van de traanproductie behandelen we met kunsttranen en traanwegplugs.

4. Ik ben zeer bijziend. Kan ik behandeld worden?

Met Femto-Lasik kunnen we ook een hoge graad van myopie behandelen. Door de dunne flapjes die door Femto-Lasik-laser worden gemaakt, behandelen we gemakkelijk bijziendheid tot -11.

5. Wat zijn de gevaren van Lasik?

Er zijn duidelijk aanwijzingen dat Femto-Lasik veiliger is qua complicaties dan het dagelijks dragen van contactlenzen. Momenteel is het voornaamste reële risico dat u zich opnieuw moet laten behandelen met de Femto-Lasik, maar dat risico is minder dan 1%.

6. Kan ik mijn verziendheid en leesproblemen met Lasik behandelen?

De Wavelight-apparatuur kan verziendheid (hypermetropie) tot 6D op een betrouwbare manier behandelen. Ook presbyopie (ouderdomsverziendheid) of leesproblemen kunt u met Presby-Lasik of Monovision-strategie verhelpen.

7. Is een astigmatismecorrectie met laser wel betrouwbaar?

Natuurlijk kan astigmatisme – zelfs met hoge graad – behandeld worden met Femto-Lasik. De apparatuur die we gebruiken is vergund tot 6D. In vele gevallen bereiken we zelfs met een astigmatismebehandeling een gezichtsscherpte na de ingreep zonder correctie die beter is als voor de laseroperatie met correctie.

8. Ik hoorde dat de Lasik-ingreep slechts een tijdelijk resultaat geeft.

Dit is niet correct. Natuurlijk is het wel zo dat als u zich laat behandelen voor bijziendheid als u 25 bent, u op middelbare leeftijd natuurlijk wel presbyopie of ouderdomsverziendheid kunt ontwikkelen.

9. Wat is Relex Smile en hoe verschilt het van Femto Lasik?

Relex Smile is een vrij nieuwe ooglaser techniek die in een beperkt aantal oogcentra wordt uitgevoerd ter correctie van myopie of bijziendheid. Bij Focus Eye Clinic kiest men echter resoluut voor de beproefde Femto Lasik methode. Uit studies door de Amerikaanse overheidsinstelling FDA (Food and Drug Administration) komt immers duidelijk naar voor dat de postoperatieve gezichtsscherpte beter is met Femto Lasik dan met de Relex Smile Techniek. Lees meer

10. Wat is nanolaser?

Nanolaser is een ooglasertechniek die in bepaalde oogcentra wordt gebruikt in de behandeling van cataract. De vertroebelde lens wordt met behulp van laser impulsen gefragmenteerd en weggezogen. Lees meer