Ooglidcorrecties zijn van alle esthetische operaties de vierde meest populaire keuze na liposucties, borstvergrotingen en neuscorrecties. Hangende oogleden of oogwallen zijn immers niet alleen minder aantrekkelijk, ze kunnen in veel gevallen ook erg hinderlijk zijn.

We onderscheiden correcties van het bovenste ooglid en correcties van het onderste ooglid.

Bij een ooglift of bovenste ooglidcorrectie wordt overtollige huid in het bovenste ooglid chirurgisch verwijderd om de hangende oogleden opnieuw strak te maken. Bij een correctie van het onderste ooglid werken we de oogwallen weg door het verwijderen van overtollig vet en een ophanging techniek (canthopexie) die de ooghoek opnieuw op normale hoogte brengt.

Onze chirurgen lichten je graag uitgebreid in over de verschillende mogelijkheden op basis van jouw unieke situatie. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek of een ooglidcorrectie voor jou de beste oplossing is.

Wat is blepharoplastie?

Blepharoplastie -ook blepharoplastiek- is de wetenschappelijke term voor ooglidcorrectie. Het zijn alle medische ingrepen om gebreken, vervormingen of afwijkingen aan de oogleden te verhelpen. Blepharoplastie kent zijn oorsprong in het oude Griekenland. ‘Bron’ staat voor ‘ooglid’. ‘Plassein’ betekent dan weer ‘vormen’. In de volksmond spreken we veeleer van ooglidcorrectie.

Wanneer een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrecties worden zowel uitgevoerd uit medische noodzaak als om esthetische redenen. De oorzaak is vaak genetisch in combinatie met ouder worden.

Met het ouder worden vermindert immers de elasticiteit in de huid rond de ogen. Hierdoor gaat de huid hangen (bovenste ooglidcorrectie) of gaan kleine vetzakjes zich verplaatsen en als oogwallen nestelen onder het oog (onderste ooglidcorrectie).

In beide gevallen kan een oogglidcorrectie soelaas brengen.

Maak vandaag nog een afspraak en ontdek of een ooglidcorrectie voor jou de beste oplossing is.

Ooglidcorrectie prijs

Bij Focus Eye Clinic hanteren we bewust een erg transparante prijspolitiek. Je betaalt de juiste prijs voor de nieuwste technologie op het vlak van ooglidcorrecties.

Een correctie van de onderste of bovenste oogleden kost 1.500€. Indien de behandeling esthetisch is eerder dan medisch, komt er 21% btw bij.

Voor de pre-operatieve screening rekenen we 60 € aan. De postoperatieve controle alsook de nazorg en het verwijderen van de hechtingen is inbegrepen.

Maak vandaag nog een afspraak en ontdek of een ooglidcorrectie voor jou de beste oplossing is.

Prijs ooglidcorrectie

Esthetisch

Maak vandaag nog een afspraak

Bel ons: +32 2 427 59 85 (tijdens kantooruren)

Uw gegevens

Afzakkend ooglid of ptosis

Ptosis is een laaghangend bovenste of onderste ooglid, dat zichtproblemen kan veroorzaken, corneale irritatie, tranende ogen en andere problemen.

Behandeling van ptosis

Lagophtalmos

Door een neurologische aandoening of door overdreven huidresectie of door litteken te wijten aan brandwonde bvb, kan een onvolledige sluiting van het oog ontstaan.

Behandeling van lagophtalmos