Een chalazion -in de volksmond vaak gerstekorrel of hagel genoemd- is een chronische ontsteking van een talgkliertje in het ooglid, de klier van Meibom. De ontsteking ontstaat wanneer de afvoer van deze klier geblokkeerd raakt.

Last van een chalazion? Maak vandaag nog een afspraak.

Bij Focus Eye Clinic kan je terecht voor alle soorten ooglidcorrecties zoals onder meer een ooglift, bovenste ooglidcorrectie en het behandelen van ptosis.

Oorzaak Chalazion

Wanneer talg of ingedroogd huidsmeer zich ophoopt aan de uitgang van de klier van Meibom en de uitgang uiteindelijk blokkeert, kan deze niet meer naar buiten en ontstaat een knobbel. Omdat dit een steriele omgeving is, is dit niet noodzakelijk pijnlijk. Enkel wanneer bacteriën tot bij de verstopte talgklier raken, kan deze knobbel ontsteken.

Een chalazion is vaak een complicatie van een acute infectie van een kliertje van Meibom, een hordeolum internum (niet te verwarren met een hordeolum externum of strontje).

Behandeling Chalazion

In het beste geval verdwijnt een chalazion spontaan. Raak je er echter niet vanaf kan antibiotica in de vorm van oogdruppels het genezingsproces versnellen.

Wanneer dit geen oplossing biedt, kan een chalazion ook chirurgisch verwijderd worden. Dit is een kleine ingreep die in ons dagcentrum onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd.

Last van een chalazion? Maak vandaag nog een afspraak.

Prijs ooglidcorrectie

Bij Focus Eye Clinic hanteren we bewust een erg transparante prijspolitiek. Je betaalt de juiste prijs voor de nieuwste technologie op het vlak van ooglidcorrecties.

Maak vandaag nog een afspraak en ontdek of een correctie van de onderste oogleden voor jou de beste oplossing is.

Prijs ooglidcorrectie