Ectropion is een buitenwaarts kanteling van de rand van het onderste ooglid. Dit in tegenstelling tot een entropion waarbij de ooglidrand naar buiten kantelt.

Ectropion is dikwijls een leeftijdsgebonden aandoening maar kan ook het gevolg zijn van een neurologische aandoening of littekenretractie. Ectropion kan door middel van een chirurgische ingreep verholpen worden.

Een gevoel van brandende en tranende ogen zijn de voornaamste klachten.

Maak vandaag nog een afspraak. Bij Focus Eye Clinic kan je terecht voor alle soorten ooglidcorrecties zoals onder meer een ooglift, bovenste ooglidcorrectie en het behandelen van ptosis.

Oorzaak Ectropion

De oorzaak van een ectropion is veelal genetisch, maar ook ouderdom, littekenweefsel, een neurologische afwijking of een mechanisch defect kunnen aan de basis liggen.

Ectropion is ook een van de afwijkingen bij pasgeboren baby’s die lijden aan Harlekijn Ichthyosis.

Behandeling Ectropion

Een ectropion kan gelukkig behandeld en weggewerkt worden mits chirurgisch ingrijpen. Het ooglid wordt opnieuw opgespannen en gerepositioneerd (canthoplastie/-pexie). In geval van littekenweefsel wordt het ectropion met een huident of huidflap gecorrigeerd.

Voorafgaan nemen onze artsen uitgebreid de tijd om de de behandeling met je te bespreken. Maak vandaag nog een afspraak.

Nazorg behandeling ectropion

De kans op complicaties bij het behandelen van een ectropion is erg klein. Onze chirurgen bespreken voor aanvang van de ingreep uitgebreid de risico’s en nabehandeling.

Na de ingreep raden we aan onderstaande in acht te nemen:

  • Ga niet met het hoofd omlaag (bv. bij veters van de schoenen vastmaken) of helemaal plat liggen. Slaap in ruglig met een dubbel hoofdkussen.
  • Vermijd drukte en tracht rustig te blijven. De bloeddruk dient laag te blijven.
  • Lezen en televisie kijken mag gerust.
  • De nabehandeling bestaat uit ontstekingswerende middelen en pijnstillers in combinatie met afkoeling (geen direct ijs of coldpack op het oog, best inpakken in een dik stuk stof, of proper washandje bevochtigd met koud water).
  • Oogdruppels (Kunsttranen) en een zalfje worden op het litteken aangebracht, gedurende 1 week.
  • De hechtingen worden na minder dan 1 week verwijderd.

Prijs

Bij Focus Eye Clinic hanteren we bewust een erg transparante prijspolitiek. Je betaalt de juiste prijs voor de nieuwste technologie op het vlak van ooglidcorrecties.

Maak vandaag nog een afspraak en ontdek of een correctie van de onderste oogleden voor jou de beste oplossing is.

Prijs ooglidcorrectie