Entropion is een medische aandoening waarbij de rand van het onderste ooglid naar binnen kantelt. Dit in tegenstelling tot een ectropion waarbij de ooglidrand naar buiten kantelt. Dit is te wijten aan verslapping van de ooglidrand. Het kan ook te wijten zijn aan ontsteking of littekenretractie. De naar binnen gedraaide wimpers (trichiasis) wrijven tegen het oog en veroorzaken irritatie, tranen en een gevoel van brandende ogen.

Entropion kan door middel van een chirurgische ingreep verholpen worden.

Maak vandaag nog een afspraak. Bij Focus Eye Clinic kan je terecht voor alle soorten ooglidcorrecties zoals onder meer een ooglift, bovenste ooglidcorrectie en het behandelen van ptosis.

Oorzaak Entropion

De oorzaak van een entropion en bijhorend trichiasis is veelal genetisch, maar ook ouderdom en littekenweefsel veroorzaakt door andere aandoeningen kunnen aan de basis liggen.

Behandeling Entropion en trichiasis

Entropion kan gelukkig behandeld en weggewerkt worden mits chirurgisch ingrijpen.

Afhankelijk van de oorzaak wordt het onderste ooglid opnieuw opgespannen en gerepositioneerd of wordt een mucosale ent aangebracht om littekenretractie op te heffen. De wimpers komen opnieuw correct te staan en de pijnlijke gevolgen van de eerdere trichiasis verdwijnen.

Voorafgaandelijk nemen onze artsen uitgebreid de tijd om de de behandeling met je te bespreken. Maak vandaag nog een afspraak.

Nazorg behandeling entropion

De kans op complicaties bij het behandelen van een entropion is klein. Onze chirurgen bespreken voor aanvang van de ingreep uitgebreid de risico’s en nabehandeling.

Na de ingreep raden we aan onderstaande in acht te nemen:

  • Ga niet met het hoofd omlaag (bv. bij veters van de schoenen vastmaken) of helemaal plat liggen. Slaap in ruglig met een dubbel hoofdkussen.
  • Vermijd drukte en tracht rustig te blijven. De bloeddruk dient laag te blijven.
  • Lezen en televisie kijken mag gerust.
  • De nabehandeling bestaat uit ontstekingswerende middelen en pijnstillers in combinatie met afkoeling (geen direct ijs of coldpack op het oog, best inpakken in een dik stuk stof, of proper washandje bevochtigd met koud water).
  • Oogdruppels (Kunsttranen) en een zalfje (Tobramycine) worden op het litteken aangebracht, gedurende 1 week.
  • De hechtingen worden na minder dan 1 week verwijderd.

Prijs behandeling

Bij Focus Eye Clinic hanteren we bewust een erg transparante prijspolitiek. Je betaalt de juiste prijs voor de nieuwste technologie op het vlak van ooglidcorrecties.

Maak vandaag nog een afspraak en ontdek of een correctie van de onderste oogleden voor jou de beste oplossing is.

Prijs ooglidcorrectie