Een hordeolum externum of strontje manifesteert zich als een klein, pijnlijk, rood knobbeltje op de ooglidrand. Een hordeolum kan zowel voorkomen op de onderste als op de bovenste ooglidrand.

Last van een hordeolum? Maak vandaag nog een afspraak.

Bij Focus Eye Clinic kan je terecht voor alle soorten ooglidcorrecties zoals onder meer een ooglift, bovenste ooglidcorrectie en het behandelen van ptosis.

Oorzaak hordeolum

Een hordeolum wordt net als een chalazion veroorzaakt door ontsteking van een talgkliertje, in dit geval de klier van Zeis. Ook infectie van de klier van Moll bij het haarzakje van een wimper kan aan de basis liggen van een hordeolum.

Aan de basis van een hordeolum ligt meestal een bacteriële infectie van stafylokokken.

Heb je op regelmatige basis last van strontjes kan dit wijzen op een verzwakt immuunsysteem. Raadpleeg een oogarts voor verder onderzoek.

Behandeling hordeolum

Een hordeolum verdwijnt meestal spontaan. Het knobbeltje barst open en de opgehoopte etter komt vrij. Een behandeling is meestal niet nodig.

Gaat het strontje niet spontaan barsten, kan een oogarts dit doen. Doe dit in geen geval zelf.

Hou er rekening mee dat dat een hordeolum externum erg besmettelijk is. Voorkom aanraking was de handen grondig na aanraking.

Last van een hordeolum? Maak vandaag nog een afspraak.

Prijs ooglidcorrectie

Bij Focus Eye Clinic hanteren we bewust een erg transparante prijspolitiek. Je betaalt de juiste prijs voor de nieuwste technologie op het vlak van ooglidcorrecties.

Maak vandaag nog een afspraak en ontdek of een correctie van de onderste oogleden voor jou de beste oplossing is.

Prijs ooglidcorrectie