Lagophtalmos of lagoftalmie is de wetenschappelijke term voor een oogaandoening waarbij de oogleden niet volledig meer kunnen sluiten. Mits een chirurgische ingreep kan deze aandoening verholpen worden.

Denk je aan lagoftalmie te lijden? Maak vandaag nog een afspraak. Bij Focus Eye Clinic kan je terecht voor alle soorten ooglidcorrecties zoals onder meer een ooglift, bovenste ooglidcorrectie en het behandelen van ptosis.

Oorzaak lagoftalmie

Lagopthalmos kan op verschillende manieren ontstaan.

  • Neurologische aandoening
  • Overdreven huidresectie
  • Litteken te wijten aan brandwonde

Omdat de oogleden niet volledig meer kunnen sluiten, gaat het oog uitdrogen en ontstaat cornea ulceratie. Om permanente schade te vermijden is het belangrijk dat lagophtalmos tijdig gecorrigeerd wordt.

Behandeling lagoftalmie

Wanneer lagoftalmie wordt veroorzaakt door een huidtekort of littekenretractie van het bovenste ooglid kan dit door middel van een huident of huidflap gecorrigeerd worden.

Is de aandoening neurologische van aard wordt ze verholpen door het inbrengen van een goudstukje dat door zijn gewicht de oogsluiting bevordert.

Bij lagophtalmos van het onderste ooglid en minieme sluitingsproblemen kan een canthopexie of ophangen van het ooglid redding brengen. Voor meer uitgesproken huidtekort of littekenretractie zal men beroep doen op een huident of flap.

Nazorg behandeling lagoftalmie

De kans op complicaties bij het behandelen van lagoftalmie is klein. Onze chirurgen bespreken voor aanvang van de ingreep uitgebreid de risico’s en nabehandeling.

Na de ingreep raden we aan onderstaande in acht te nemen:

  • Ga niet met het hoofd omlaag (bv. bij veters van de schoenen vastmaken) of helemaal plat liggen. Slaap in ruglig met een dubbel hoofdkussen.
  • Vermijd drukte en tracht rustig te blijven. De bloeddruk dient laag te blijven.
  • Lezen en televisie kijken mag gerust.
  • De nabehandeling bestaat uit ontstekingswerende middelen en pijnstillers in combinatie met afkoeling (geen direct ijs of coldpack op het oog, best inpakken in een dik stuk stof, of proper washandje bevochtigd met koud water).
  • Oogdruppels (Kunsttranen) en een zalfje worden op het litteken aangebracht, gedurende 1 week.
  • De hechtingen worden na minder dan 1 week verwijderd.

Prijs behandeling Lagophtalmos

Bij Focus Eye Clinic hanteren we bewust een erg transparante prijspolitiek. Je betaalt de juiste prijs voor de nieuwste technologie op het vlak van ooglidcorrecties.

Maak vandaag nog een afspraak en ontdek of een correctie van de onderste oogleden voor jou de beste oplossing is.

Prijs ooglidcorrectie