OogliftBij een ooglift of bovenste ooglidcorrectie wordt de overtollige huid van de bovenste oogleden chirurgisch verwijderd. Zeg vaarwel aan die hangende oogleden die je ouder en vermoeider doen lijken dan het geval is. Een ooglift bezorgt je opnieuw een alerte, heldere blik.

Het optrekken van de oogleden met de vinger toont mooi aan wat je met een ooglift kan bekomen.

Hangende oogleden? Maak vandaag nog een afspraak en ontdek of een ooglift voor jou de beste oplossing is. Bij Focus Eye Clinic kan je terecht voor alle soorten ooglidcorrecties zoals onder meer onderste ooglidcorrectie en het behandelen van ptosis.

Wat is een ooglift?

De wetenschappelijke benaming van wat we in de volksmond ‘ooglift’ noemen, is ‘blepharoplastie van de bovenste oogleden’. ‘Blepharon’ is Grieks voor ‘ooglid’. ‘Plassein’ betekent dan weer ‘vormen’. Bij een blepharoplastie van de bovenste oogleden wordt de overtollige huid van de bovenste oogleden verwijderd.

Oorzaak van hangende oogleden?

Waarom gaan je oogleden na verloop van tijd hangen? Zoals zo vaak bij ons menselijk lichaam spant ouderdom samen met de zwaartekracht. Al kunnen genetische factoren ook een rol spelen.

Met de leeftijd ontstaat er een verrimpeling en verslapping van de huid in het bovenste ooglid. Hierdoor gaat de huid overhangen, soms op de wimpers rusten en een zwaar aspect geven aan de ogen. In sommige gevallen zakt een vetzakje door naar de binnenste ooghoek en veroorzaakt daar een zwelling.

Behandeling hangende oogleden

Een ooglift ter behandeling van hangende oogleden is een zeer korte ingreep die wordt uitgevoerd in onze oogkliniek in Wemmel. Je kan dezelfde dag nog naar huis al raden we wel aan om vervoer te voorzien.

De ingreep gebeurt doorgaans onder lokale verdoving al dan niet met een klein sederend pilletje.

Volgens een exact afgetekend patroon wordt eerst een huid ellips weggenomen. Het litteken dat daarbij ontstaat is zo goed als onzichtbaar. Het bevindt zich als een fijne lijn, 8 – 9 mm boven de wimperrand, in de natuurlijke ooglidplooi.

Indien de overtollige huid gepaard gaat met een intern doorgezakt vetzakje dat aan de binnenkant van het bovenste ooglid een welving vertoont, wordt dit vetzakje tijdens dezelfde ingreep verwijderd.

Maak vandaag nog een afspraak en ontdek of een ooglift voor jou de beste oplossing is.

Voordelen van een ooglift

Een ooglift verjongt zichtbaar. Het is een kleine ingreep met een groot esthetisch effect. Bovendien ben je snel hersteld.

 • Korte ingreep: < 1u
 • Plaatselijke verdoving
 • Klein, onzichtbaar litteken in de natuurlijke plooi van het oog
 • Snel herstel: 7 tot 14 dagen
 • Veilig: routine ingreep met weinig risico

Nazorg ooglift

De kans op complicaties na een ooglift is erg klein. Onze chirurgen bespreken voor aanvang van de ingreep uitgebreid de risico’s en nabehandeling.

Een ecchymose of kleine bloeding en wat zwelling zijn volstrekt normaal en verdwijnen vanzelf na verloop van 1 week tot 10 dagen.

Na de ingreep raden we aan onderstaande in acht te nemen:

 • Ga niet met het hoofd omlaag (bv. bij veters van de schoenen vastmaken) of helemaal plat liggen. Slaap in ruglig met een dubbel hoofdkussen.
 • Vermijd drukte en tracht rustig te blijven. De bloeddruk dient laag te blijven.
 • Lezen en televisie kijken mag gerust.
 • De nabehandeling bestaat uit ontstekingswerende middelen en pijnstillers in combinatie met afkoeling (geen direct ijs of coldpack op het oog, best inpakken in een dik stuk stof, of proper washandje bevochtigd met koud water).
 • Gedurende 1 week worden oogdruppels (kunsttranen) en een antibiotische zalfje op het litteken aangebracht.
 • De hechtingen worden na minder dan 1 week verwijderd.

Ooglidcorrectie prijs

Bij Focus Eye Clinic hanteren we bewust een erg transparante prijspolitiek. Je betaalt de juiste prijs voor de nieuwste technologie op het vlak van ooglidcorrecties.

Een correctie van de bovenste oogleden kost 1.350€. Indien de behandeling esthetisch is eerder dan medisch, komt er 21% btw bij.

Voor de pre-operatieve screening vragen we 60€. De postoperatieve controle alsook de nazorg tot en met het verwijderen van de hechtingen is inbegrepen.

Maak vandaag nog een afspraak en ontdek of een ooglift voor jou de beste oplossing is.

Prijs ooglidcorrectie