groep kleur - kopieFocus Eye Clinic is een nieuw oogcentrum dat onstaan is door de fusie van meerdere oogartsenpraktijken en chirurgie activiteiten. Focus Eye Clinic is een platform voor diagnose en behandeling van oogaandoeningen.

Deze vernieuwende structuur biedt de meest uiteenlopende hoog technologische oogzorgen aan en dit in een rustgevend en aangenaam decor.

De chirurgie afdeling beantwoordt aan de strengste normen qua hygiëne en veiligheid. Hooggespecialiseerd personeel en artsen-chirurgen met jaren ervaring zorgen voor een deskundige aanpak.

Secretariaat

Het secretariaat van Focus Eye Clinic bevindt zich centraal tussen de wachtruimtes, de consultatie, de chirurgie en de administratie afdelingen. Hier worden afspraken geboekt, telefonisch of via email. Het secretariaat is bereikbaar elke dag tussen 9 uur en 12 uur en tussen 14 uur en 18 uur.

Voor vragen betreffende consultaties, operaties en facturaties kan u zich wenden tot onze verantwoordelijke Mevr. Iris Hereman.

Consultatie

In het consultatie gedeelte wordt u eerst uitvoerig gemeten met de meest geavanceerde diagnostische apparaten. Er wordt steeds gestreefd naar een volledige oppuntstelling tijdens dezelfde consultatie. We vragen dan ook uw begrip indien u iets langer moet wachten. Het wachten wordt verzacht door een drankje te nuttigen bij onze binnentuin.

 

 

Chirurgie – Laser

Het operatie kwartier van Focus Eye clinic werd ontworpen volgens de strengste normen zoals in een ziekenhuis. De richtlijnen werden gevolgd van de werkgroep extra murale chirurgie (SOOS) en van het BSCRS (Belgian Society for Cataract and Refractive Surgery). Zowel qua steriliteit, comfort en veiligheid (brand normen) werd niets aan het toeval overgelaten zodat de ingrepen perfect kunnen verlopen.

Het operatie kwartier beschikt over twee zalen met laminaire flow.

  • De eerste zaal wordt gebruikt voor intra-oculaire ingrepen zoals lensimplantaties en cataract ingrepen. Retina chirurgie maar ook strabisme en esthetische oog ingrepen vinden hier plaats.
  • In de tweede deel bevindt zich de Laser infrastructuur voor refractieve chirurgie. De Femto Lasik procedure wordt uitgevoerd met enerzijds de Wavelight Allegretto 400 Hz laser en anderzijds de Ziemer LDV laser. Beide apparaten zijn FDA vergund en CEE erkend en worden algemeen aanzien als de meest betrouwbare in de markt.

In de relaxatie ruimte bevinden zich de hyper moderne Panasonic Yasumi relax zetels. De ingrepen kunnen in de relaxatie ruimten gevolgd wordt door begeleidende personen via directe video beelden.